Voorgevel-met-logo-da10255c7380dc7e6f7eed73acf81e75.jpg
Achtergevel-met-logo.jpg
 

De Waaijer, het natuur- en recreatiegebied in de Waalsprong, loopt als een groene long tussen het stedelijke Lent en dorpse Oosterhout. De Waaijer verbindt de nieuwe wijken in Lent en Oosterhout met park Lingezegen, het regionale park tussen Arnhem en Nijmegen, maar ook met het rivierenpark dat is ontstaan door de aanleg van de Spiegelwaal en met de Oosterhoutse Waarden.

De Zandse plas is de meest oostelijk gelegen plas in De Waaijer en vormt de overgang naar agrarisch gebied, woongebied de Vossenpels en Park de Woerdt. Wonen aan deze plas is optimaal genieten van het weidse uitzicht. De vrijstaande woning is volledig gericht naar het water en verbindt de bewoners optimaal met de omliggende natuur. De basis van de woning is eigenlijk geen vrijstaande woning maar een twee-onder-een-kapwoning. De bewoners willen graag samenwonen maar toch met hun eigen leefruimtes, zo zijn er twee woonkamers, badkamers, slaapkamers, etc. De priveruimtes komen vervolgens samen in de serre en grote gang / entree. 

Door middel van natuurlijke vormen, materialen en kijklijnen in combinatie met de prachtige locatie wordt er een optimale Biophilic architectuur neergezet.  Kalkhennep, inlands hout, leemstuc, houtvezelisolatie en een sedumdak dragen bij aan deze gezonde architectuur. 

Type:  Woonhuis
Status:  Bouwaanvraag
Aannemer:  Eco+bouw
Adviseurs:  BC2O
Projectteamlid:   Nick van Dijke
   

Residential individuals Woningen particulier