Voorgevel-met-logo-da10255c7380dc7e6f7eed73acf81e75.jpg
Achtergevel-met-logo.jpg
 

De Waaijer, the nature and recreation area in the Waalsprong, runs like a green lung between the urban Lent and village Oosterhout. De Waaijer connects the new neighborhoods in Lent and Oosterhout with the Lingezegen park, the regional park between Arnhem and Nijmegen, but also with the river park that was created by the construction of the Spiegelwaal and the Oosterhoutse Waarden.

The Zandse-plas is the most easterly lake in De Waaijer and forms the transition to the agricultural area, the Vossenpels residential area and Park de Woerdt. Living on this lake is optimally enjoying the panoramic view. The detached house is fully oriented towards the water and connects the residents optimally with the surrounding nature. The basis of the house is not actually a detached house but a semi-detached house. The residents want to live together but still with their own living spaces, there are two living rooms, bathrooms, bedrooms, etc. The private rooms then meet in the conservatory and large hallway / entrance.

By means of natural shapes, materials and viewing lines in combination with the beautiful location, an optimal Biophilic architecture is created. Lime hemp, native wood, clay plaster, wood fiber insulation and a sedum roof contribute to this healthy architecture.

Type:  Private dwelling
Status:  Design
Contractor:  Eco+bouw                          
Advisors:  BC2O
Team member:   Nick van Dijke
   

Residential individuals Woningen particulier