01-cc5b42c4bb68ba880411d8ccdff8242a.jpg
Zicht vanuit straat
Entree
Gevel straatzijde
Straatbeeld
Dakterras
Maquette
Plattegrond
Plattegrond
 

Omschrijving

Het bouwblok is gelegen in het centrum van Rijen op de hoek van twee straten. Het uitgangspunt voor het ontwerp zijn licht gebogen gevels, dit om de hoek te verzachten en om het bouwblok zich gemakkelijk te laten voegen in de straatwanden. Ook de zij- en achtergevel zijn licht gebogen. Duidelijk uit het midden van de ronde gevelwand is de entree gemaakt. Deze entree is vorm gegeven als twee grote, naar elkaar toelopende bergwanden waar tussen door je naar het hart van het gebouw wordt geleidt.


Om de fijnheid van de oorspronkelijke bebouwing te respecteren is de bovenste verdieping 2,50 meter terug geplaatst en zijn de muur- en randafwerkingen fraai gedetailleerd. De borstwering van het dakterras bestaat uit een andere kleur metselwerk dan de buitenmuren en is afgedekt met een keramische muurafdekking. De dakranden zijn voorzien van zinken kralen groot 200 mm. Aan de achterzijde van het gebouw is op de bovenste
verdieping een gemeenschappelijk dakterras gemaakt. De appartementen op deze verdieping zijn grotere appartementen. De toegang van de appartementen is vanuit de gaanderij gesitueerd aan de algemene woonkamers. Door gebogen voor- en achtergevel worden de appartementen naar de staatgevel toe breder. Aan de straatgevel is de zitkamer gesitueerd voorzien van een halfrond balkon. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen: bakstenen gevels, houten kozijn, kalkzandsteen binnenwanden, houten balustraden.

Type: Zorgwoningen
Status: Opgeleverd sept. 2009
Aannemer: Bouwbedrijf Vermeulen Gilze-Rijen bv, Rijen 
Adviseurs: - Van de Laar advies- en ingenieursbureau voor bouwconstructies, Eindhoven (Constructeur)
  - Van Heijst en Vogels, Hulten (bouwmanagement)
  - Nelissen Ingenieursbureau bv, Eindhoven (Installaties en bouwfysica)

Housing projects Woningbouwprojecten