01-938f0865c661591294547e6bf055a369.jpg
Voorzijde
Luchtfoto
Interieur
Interieur (woonkamer)
Voorzijde
Patio
Plattegrond
 

Omschrijving

De woning in Teteringen is gebouwd op een terp aan de rand van een bos in Noord-Brabant. De vormgeving van de woning is geïnspireerd op de voorliefde van de opdrachtgever voor schilpadden. In het ontwerp is dan ook een schilpaddenverblijf onderdeel van het gebouw geworden. De woning is voorzien van een kelder / souterrain onder het gehele gebouw. Veel daglicht en de ronde vormen zorgen voor een prettige sfeer in het souterrain. In het midden van de woning is een grote lichtkoker geplaatst die de verdiepingen visueel met elkaar verbindt en daglicht, sneeuw en zon tot diep in de woning brengt. Als het ware de ruggegraat van de woning.

Het materiaalgebruik is natuurlijk, sober en ruw. De draagconstructie van de woning bestaat uit eikenhouten stammen, afkomstig uit FSC-gecertificeerd Nederlands bos. Het bos loopt hierdoor letterlijk over in de woning. Het organische dak van de woning wordt gedragen door twee├źndertig gelamineerde houten spanten, allen in vorm verschillend. Door nauwe samenwerking met de aannemer (Het Biologische Bouw Collectief) is het gelukt dit bijzondere ontwerp voor een acceptabele prijs te realiseren.

Type: Particuliere woning, nieuwbouw
Status: Opgeleverd mei 2007
Aannemer: Biologische-Bouw Collectief bv, Riel
Adviseurs: - Vericon, Veldhoven (constructeur)

Residential individuals Woningen particulier