15315---3D-impressie---DEF-16e3785030457353d8388f1948242604.jpg
19510511_1003899969783461_8783769003121379287_n.jpg
19424507_1003899993116792_427710960108780618_n.jpg
19225855_996614970511961_5829780857954246861_n.jpg
19105746_996614987178626_2186360903253029209_n-1-.jpg
19113539_996615017178623_2000208496023203374_n.jpg
18620267_984890711684387_2722306182339259031_n.jpg
18620067_984890705017721_1057654593196515577_n.jpg
18699857_984890685017723_8643117274432159332_n.jpg
18446871_980017525505039_6204853695184961898_n.jpg
IMG_3437.JPG
IMG_3438.JPG
IMG_3439.JPG
IMG_3440.JPG
IMG_3441.JPG
editor_250c1cf16d6524b0103c99804c66c1e3_cb52b2.jpeg
IMG_3445.JPG
18892906_996614953845296_5771354835127531153_n.jpg
IMG_3442_1.JPG
IMG_3443.JPG
15315 - TO - V3 met dakglas - 2015-07-20.jpg
15315 - TO - V3 met dakglas - 2015-07-20 - 2.jpg
plattegr.jpg
platte.jpg
L1010177.jpg
 

Omschrijving

Het ontwerp bestaat uit twee cirkels die verbonden worden door de entree / serre. De twee cirkels hebben beide twee bouwlagen die op de verdieping zijn verbonden met een overloop in de vorm van een loopbrug. De verdieping kan bereikt worden door middel van een trap in de entree. De entree en de trappartij is voorzien van een glazen dak. Hierdoor ontstaat er in de entree / serre een grote plantenkamer.

In de grotere cirkel is op de begane grond een woonkeuken gesitueerd en op de verdieping een slaapkamer met badkamer. De kleinere cirkel heeft op de begane grond een slaapkamer en een studio met badkamer. Op de eerste verdieping zijn hier twee slaapkamers gesitueerd. Het sedumdak golft over de twee cirkels heen en heeft aan de zuidzijde een overstek waardoor er een overdekte buitenruimte ontstaat.

Door het glazen dak in het tussen gebied ontstaat een verlaging in de dak /noklijn waardoor de dualiteit ( scheiding / binding ) in de twee woongebieden, gevormd door de cirkels, wordt versterkt. Door de glooiing van het buitenterrein en het groene dak wordt het gebouw een met zijn omgeving. Hierdoor ontstaat een optimale opname/ relatie met het zeer fraaie open landschap aan de zuidzijde. Door het terrein glooiend aan te leggen ontstaan ook lichthappers waardoor de kelder geen kelder is maar een fraai souterrain met veel daglicht.

Type:  Wonen
Status:  Uitvoering
Aannemer:  Uitvoering in eigen beheer
Adviseurs:  B2CO (constructie)
Projectteamlid:   Niels Hoffmans
   Petula de Smit

single houses woningen particulier concepts and designs ontwerpen en concepten eco-architecture ecologisch bouwen healing architecture helende architectuur