3D-impressie-12649c8e07d0a209d120fcdb8b3c1d04.jpg
3D-impressie: Doorsnede
 

Omschrijving

Een recreatiewoning midden in het buitengebied van Milheeze. Het bouwwerk moest volledig opgaan in de natuur, dit was een voorwaarde van de gemeente. Hierin zijn we geslaagd door een groene aardwal tegen het gebouw te plaatsen en te kiezen voor een groendak. Hierdoor vloeien visueel het dak en het landschap in elkaar over. Daarnaast is de vorm van het gebouw zodanig gekozen dat het veel weg heeft van een kleine heuvel in het landschap.

Het bouwwerk bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Er is gekozen voor een houten begane grondvloer die geïsoleerd is met schelpen. De wanden bestaan uit een houten skelet met houtvezelisolatie, die vervolgens is afgewerkt met gemodificeerde inlandse houten delen. Ten slotte bestaat het dak uit houten gordingen met houtvezelisolatie en is afgewerkt met een groendak.

Type:  Recreatie
Status:  Uitvoering
Aannemer:  Uitvoering in eigen beheer
Adviseurs:  B2CO (constructie)
Projectteamlid:   Niels Hoffmans
   Nick van Dijke

concepts and designs ontwerpen en concepten eco-architecture ecologisch bouwen healing architecture helende architectuur